fredag, juni 22, 2012

Ditt hjerte er Guds speil

I dag vil jeg gjerne få dele noen ord av Wilfrid Stinissen med bloggens lesere, som har betydd mye for meg:

Å se Gud trenger ikke ha noe å gjøre med visjoner eller oppsiktsvekkene nådegaver. Det kan være en enkel og stille bevissthet om Guds nærvær, om at Han er virkelig. Det kan være en urokkelig tillit til Ham som gir deg en fast grunn å stå på. Å se Gud kan også være en innsikt og en forsikring om at hele livet ditt hviler i Guds hender og at alt som skjer, er et budskap fra Ham. Eller det kan være en djup innsikt i menneskets lengsel etter uendelig kjærlighet, og en djup overbevisning om at det bare er Gud som kan oppfylle denne lengselen.

De renhjertede kan se Gud allerede i dette livet, siden Hans rike allerede er iblant oss. Gud vil speile seg selv i ditt hjerte. Men hvis speilet er fullt av flekker og skitt, kan det ikke gjengi Guds bilde. Da er det ikke Guds feil at du ikke ser Ham.

Hvis du vil se og oppleve Gud, skal du la hjertet ditt få bli det var ment å være fra begynnelsen av: et klart og rent speil for Ham som er kjærlighet og som elsker alt som er.

For at hjertet ditt skal bli slik det opprinnelig var, er det første skritttet å oppdage og erkjenne at du er en avgrunn som roper etter Guds uendelighet, og deretter må du tømme hjertet for alle de surrogater du har forsøkt å fylle det med.

Ingen kommentarer: