mandag, juni 18, 2012

En bønn jeg ber - og som følger meg gjennom dagen

I dag vil jeg dele med deg det som er de innledende bønnene i den koptiske bønneboken. Jeg ber selv disse bønnene så ofte jeg kan, og til ulike tider av døgnet, men gjerne i de stille morgentimene:

I det jeg tegner meg med korsets tegn, sier jeg: 'I navnet til Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånds navn'. Jeg tegner meg med korsets tegn, og sier: 'Herre, miskunn Deg, Herre miskunn Deg, Herre velsign oss!' I det jeg tegner meg med korsets tegn, sier jeg: 'Ære være Faderen og Sønnen og Den Hellige Ånd, nå og alltid og for evig. Amen'.

Så følger Herrens bønn: Vår Far i himmelen! La navnet ditt helliges. La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød, og tilgi oss vår skyld, slik også vi tilgir våre skyldnere. Og la oss ikke komme i fristelse, men frels oss fra det onde.For riket er ditt og makten og æren i evighet. Amen.

Takksigelsens bønn:
La oss takke vår barmhjertige og nådige Gud, Far til vår Herre, Gud og Frelser, Jesus Kristus, for Han har beskyttet, ledsaget, bevart og akseptert oss, hatt medlidenhet med oss, støttet oss og holdt oss oppe frem til denne time. La oss også be Ham, Den allmektige Gud, om at vi blir i fred denne velsignede dag og alle vårt livs dager. Å, Herre, Mester og Allmektig Gud, Far til vår Herre, Gud og Frelser, Jesus Kristus, vi takker Deg ved hver anledning og i hvert tilfelle og for alle ting, for at Du har beskyttet, ledsaget og bevart oss, vist oss medlidenhet og støttet oss og holdt oss oppe frem til denne dag. 


På grunn av dette ber vi om og apellerer til Din godhet, Du som elsker menneskeheten, at Du skjenker oss å kunne avslutte denne velsignede dag og alle vårt livs dager i fred og Din frykt.


All misunnelse, all fristelse, alle satans gjerninger, alle den ondes inntriger, alt som reiser seg opp fra våre fiender, det synlige og det usynlige - kast det bort fra oss og fra alt Ditt folk, og fra dette hellige sted. Gi oss utrustningen og velgjerningene, for Du har gitt oss autoriteten til å tråkke på slanger og skorpioner og over alt fiendens velde. Led oss ikke inn i fristelse, men fri oss fra det onde, gjennom nåden, barmhjertigheten og kjærligheten til menneskeheten, som Du har gitt oss gjennom Din eneste, enbårne Sønn, vår Herre, Gud og Frelser, Jesus Kristus.


Ære, herlighet, makt og tilbedelse gjelder Deg, sammen med Ham og den livgivende og jevnbyrdige, Hellige Ånd - nå og alltid. Amen.

Ingen kommentarer: