mandag, juni 11, 2012

Hvordan be for dine tenåringsbarn, dag for dag i en måned, del 1

Å være foreldre til tenåringer er fantastisk, men også i perioder svært utfordrende. Hvordan kan vi be for dem i disse så avgjørende årene? Her følger et forslag på hvordan du kan be gjennom en hel måned, med ulike bønneemner hver dag, og hvordan vi kan be i tråd med Den Hellige Skrift:

1. Frelse: Dette er jo det aller viktigste! Be om at dine barn må kjenne Herren, og at de kan forstå at frelse kommer gjennom nåde i tro på Herren Jesus Kristus. Be om at de må få et personlig møte med Jesus. 'Hva skal vi jeg gjøre, gode herrer, for å bli frelst? De svarte: Tro på Herren Jesus, så skal du og alle i ditt hus bli frelst'. (Apg 16,30-31) Bekjenn høyt for deg selv: 'Men jeg og mitt hus, vi vil tjene Herren'. (Jos 24,15)

2. Selvkontroll: Et viktig bønneemne er at barna våre må lære selvkontroll. Det er så mange valg de står overfor, og så mange fristelser, så mye de kan gi etter for. La oss be om at de gjør rette valg, og at Gud bygger karakter i dem. I 1.Pet 1,13 leser vi: 'Spenn derfor beltet om livet, vær våkne, beredt i tanke og sinn!'

3. Beskyttelse mot press: La oss be om at barna våre blir sterke til å stå imot ytre press, og fristelsen til å ta gale valg og gjøre urett og feil. I Ord 1,13 kan vi lese: 'Min sønn, følg ikke syndere om de lokker deg'.

4. Konstruktive vennskap: Noe av det viktigste barna våre skaffer seg er gode venner! Feil venner kan føre dem inn i dårlig selskap, som igjen kan føre dem på ville veier. Be for vennene til barna dine med navn, og be om nye venner om de har noen som drar dem i gal retning. I 1.Kor 15,33 leser vi: 'La dere ikke føre vill! Dårlig selskap ødelegger gode vaner'.

5. Ærlighet og integritet: La oss be om at våre barn blir ærlige, med livet sitt og det de sier. Men spør deg først selv: Er du som deres foreldre ærlig? Eller skjuler også du ting. Ta din egen uærlighet frem i lyset for Gud, og om nødvendig også bekjenn den for andre! Om du selv er uærlig, hvordan kan du da forvente at barna dine skal være ærlige? I Salme 15 leser vi: Herre, hvem får holde til i ditt telt, hvem får bo på ditt hellige fjell? Den som gjør rett og er hel i sin ferd og taler sannhet fra hjertet. Han sverter ingen med sin tunge. Han gjør ikke ondt mot sin neste. Han bringer ikke vanære over sin nabo. Han ser med forakt på den som er forkastet, men ærer dem som frykter Herren. Han bryter ikke sin ed, selv om det blir til det onde for ham selv. Han tar ikke renter når han låner ut penger. Han mottar ikke bestikkelser til skade for en uskyldig. Den som lever slik, skal aldri vakle'.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: