onsdag, juni 13, 2012

Hvordan be for dine tenåringsbarn, dag for dag i en måned, del 3

Her følger flere bønneemner som hjelper deg til å be konkret og målrettet for dine tenåringsbarn - enten du er foreldre eller besteforeldre:

10. Sterk følelse av identitet
Mange ungdommer sliter med sitt selvbilde. Be om at de må få en sterk følelse av en identitet som er rotfestet i kunnskapen om hvem de er i Kristus. Du kan bruke ordene fra Ef 2,10 når du ber: 'For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem'.

11. Sterk følelse av tilhørighet
Rotløsheten blant unge mennesker er stor. Be om at de må føle at de tilhører familien de er en del av, menigheten og Guds rike. I 1.Pet 2,9 leser vi: 'Men dere er en utvalgt slekt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk som Gud har vunnet for at dere skal forkynne hans storverk, han som kalte dere fra mørket og inn i sitt underfulle lys'.

12. Sterk følelse av å ha evner
La oss be om at de oppdager at de har gaver, talenter og evner, og at disse er basert på den styrken Herren gir dem. I Fil 4,13 heter det:  'Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk'.

13. Sterk følelse av ansvar
For mye ansvar som ung er ikke så bra, men de trenger å oppøves i å se sitt ansvar og ta det. Luk 12,42 forteller oss: 'Herren svarte: «Hvem er da den tro og kloke forvalteren som herren vil sette over tjenestefolket sitt for å gi dem mat i rett tid?'

14. Beskyttelse fra seksuelle fristelser
I et samfunn og i en tid hvor man over alt utsettes for inntrykk av mange slag, og hvor mange unge opplever et betydelig forventningspress, er dette et viktig bønneemne. Apostelen Paulus skriver disse ord til tenåringen Timoteus: ' Legg ungdommens begjær bak deg og jag etter rettferd, troskap, kjærlighet og fred, sammen med andre som kaller på Herren av et rent hjerte'. (2.Tim 2,22)

Ingen kommentarer: