mandag, juni 18, 2012

Hvordan be for dine tenåringsbarn, dag for dag i en måned, del 6

Her følger de siste nye konkrete og målrettede bønnemner for foreldre og besteforeldre, som vil be for sine tenåringer. Bibelordene som følger med er ment å brukes når man ber. Nå har du en bønneplan for 31 dagers bønn. Finn frem de andre artiklene og samle den til en, legg den inn i Bibelen din, og bruk den! Du kommer til å se endringer hos barna dine!

23. Medlidenhet 
Be om at barna våre får en djup medlidenhet med de trengende, de husløse, foreldreløse og lærer seg å dele med dem. I Jak 2,27 leser vi: 'En gudsdyrkelse som er ren og feilfri for Gud, vår Far, er å hjelpe enker og foreldreløse barn i deres nød, og ikke la seg flekke til av verden'.


24. Beskyttelse
Be om at barna våre må bll beskyttet fra alt og alle som kan skade dem: fra falske venner, fra djevelens angrep, fra onde mennesker. La oss be ordene fra Salme 59,2-3: ' Gud, fri meg fra fiender, vern meg mot dem som reiser seg mot meg! Fri meg fra dem som gjør urett, frels meg fra drapsmenn!'

25. God arbeidsmoral
La oss be om at barna våre utvikler en etisk god arbeidsmoral. Mange av dem tar seg arbeid under studiene. La oss be for dem og deres arbeidssituasjon, at de må lykkes og trives. I 1.Tess 4,11 leser vi: 'Dere skal sette deres ære i å føre et stillferdig liv, passe deres egne plikter og arbeide med hendene, slik vi har pålagt dere'.

26. Sannhetens belte
Be om at Gud vil la våre barn bevæpne seg med sannhetens belte; be om at de må lære seg til å skille mellom det som er rett, og det som er galt. 'Stå da fast! Spenn sannhetens belte rundt livet'. (Ef 6,14)

27. Rettferdighetens brynje
La oss be om at våre barn forstår betydningen av rettferdighet, og at de må lære seg til å ta rette avgjørelser. '... og kle dere i rettferdighetens brynje'. (Ef 6,14)


28. Rede til å dele evangeliet
La oss be om at barna våre uredd kan dele sitt vitnesbyrd med andre, og at Gud viser dem hvordan de kan gjøre det: 'stå klar med fredens evangelium som sko på føttene.' (Ef 6,15)


29. Troens skjold
La oss be om at Gud bevæpner våre barn med troens skjold, slik at de kan beskytte seg mot djevelens lumske angrep: 'Hold alltid troens skjold høyt! Med det kan dere slukke alle den ondes brennende piler'. (Ef 6,16)


30. Frelsens hjelm
La oss be om at barna våre har frelsesvisshet, og ikke tviler på om de er frelst eller ikke: 'Ta imot frelsens hjelm!' (Ef 6,17) 

31. Åndens sverd
La oss be om at barna våre får en tørst etter å lese Guds ord, og at Gud lærer dem å bruke det. '... og Åndens sverd, som er Guds ord'. (Ef 6,17)

Ingen kommentarer: