onsdag, juni 06, 2012

Misjonærer omkom i flystyrt i Zambia

Misjonærene Jay og Katrina Erickson (bildet) fra Hillyard Baptist Church i Spokane, USA, ble drept i forbindelse med en flystyrt i Zambia lørdag. De etterlater seg to små barn, døtrene Marina (2) og Corol (1). Det var Jay som fløy flyet, en Cessna, da flyet styrtet i Zambesi-elven. De to barna deres oppholdt seg på Chitokoloki Mission Hospital, hvor foreldrene arbeidet, da den tragiske ulykken skjedde.

'Det levde ut sin drøm, og gjorde det de trodde Herren hadde kalt dem til', sier pastor Ron Ulmer i Hillyard Baptist Church til avisen The Spokesman Review mandag.

Jay og Katrina, begge i slutten av 20 årene, traff hverandre da de studerte ved Moody Bible School i Spokane, og de giftet seg i 2008. I slutten av februar dro de til Zambia for å begynne i en ettårig misjonstjeneste, hvor oppdraget var å transportere mat, medisinsk utstyr, leger og misjonærer fra misjonssykehuset i Chitokoloki til avsidesliggende områder av Zambia.

Jay hadde fløyet tre passasjerer tidligere på dagen, og Katrina ble med på den andre turen da han skulle fly en sykepleier. Det var på hjemveien fra dette oppdraget at flyet kom borti noen elektriske ledninger og styrtet i Zambesi elven.

Det er bestemt at ekteparet blir begravd i Zambia på misjonssykehusets eiendom. Jay's foreldre er også misjonærer, og han bodde en tid i Afrika sammen med dem da han var barn. De bor nå i Seattle. Katrinas foreldre, som bor i Wisconsin, forbereder seg til å reise til Zambia for å overvære begravelsen og for å ta barnebarna hjem til Spokane.

I en bloggpost 20 april skriver Jay at han har tenkt mye på døden etter at han kom til misjossykehuset. På dette sykehuset dør det mange hver dag.

- Det er ikke noe trist ved en kristens død, skrev Jay, og la til 'det eneste som er trist er for de som blir igjen, og jeg mener ikke å si at det er en liten sorg'.

Nå er både Jay og Katrina hjemme hos Herren. La oss huske barna deres, deres nærmeste pårørende, menigheten og misjonssykehuset i våre forbønner.

Ingen kommentarer: