fredag, september 07, 2012

En av grunnleggerne av Jews for Jesus død etter tragisk ulykke

Jhan Moskowitz, en av grunnleggerne av Jews for Jesus, en av verdens mest kjente evangeliseringsbevegelser blant jøder, døde 5. september.

64 årige Jhan Moskowitz falt og slo hodet sitt på en t-banestasjon i New York 4.september. Han pådro seg en hjerneblødning og ble lagt i en pustemaskin. Skaden var så stor at familien måtte ta den tunge avgjørelsen med å koble ham fra pustemaskinen dagen etter.

Jhan Moskowitz ble født og vokste opp i Bronx, New York. Hans foreldre var flyktninger fra Nazi-Tyskland, hvor de tilbrakte fire og et halvt år i konsentrasjonsleire. Selv om han til Israel som ateist, og begynte å arbeide i en kibbutz. I 1971 fant han Jesus som sin Frelser. Nederst i denne bloggartikkelen finner du en video hvor han avlegger sitt sterke vitnesbyrd.

Jhan Moskowitz studerte historie og filosofi ved Long Island University og teologi ved Simpson College i San Francisco. Han hadde også en mastergrad i missiologi ved Fuller Theologcal Seminary, og var ordinert gjennom Christian and Missionary Alliance. Moskowitz var aktivt med i Lausanne bevegelsen.

Når Jews for Jesu (Jøder for Jesus) ble grunnlagt var han en av grunnleggerne. Jhan Moskowitz gravlegges fra Trinity Baptist Church i New York i dag.

Se vitnesbyrdet til Jhan Mosowitz her:

http://www.youtube.com/watch?v=U6u6CzlbIPQ

Ingen kommentarer: