søndag, september 30, 2012

En ortodoks rumener og en arabisk baptist samarbeider om å se Guds rike vokse

I går fikk jeg oversendt en rekke bilder fra Romania, fra min gode venn, Victor Otet. Det er viktig som har fullført byggingen av Kristi himmelfartskapellet, som vigsles i dag. Victor har besøk av en annen av mine beste venner, Saleem Shalash fra Nasaret. Her er han avbildet inne i en ortodoks kirke.                 

Det er andre gangen Saleem Shalash er på besøk i Romania. Han er pastor for baptistmenigheten 'Hjemmet til Jesus - Kongen' i Nasaret. En arabisk menighet som har opplevd vekst fra dag èn.

Jeg fant ut at disse to kunne ha både velsignelse og glede av hverandre: den ene araber som har en sterk lidenskap for å vinne arabere og jøder for Jesus, den andre en rumener som har like sterk lidenskap for å se sine landsmenn - enten det er rumenere eller rom-folk finne Jesus som sin Frelser og Herre. Den ene baptist, den andre rumensk-ortodoks. Begge driver et humanitært arbeid, hvor de når de fattigste av de fattige i hvert sitt land. Begge får økonomisk støtte fra en kristen-humanitær organisasjon på Gjøvik.

Det er tydelig at Saleem Shalash og Victor Otet har funnet hverandre, og det er jeg veldig glad for. Det er viktig å koble mennesker sammen, og få dem til å oppdage hverandres gaver og utrustning, og få dem til å samarbeide slik at Guds rike kan vokse. Det er en del av mitt kall.

Ingen kommentarer: