mandag, september 17, 2012

Kraftig jordskjelv i Kina gir forfulgte kristne muligheten til å vitne om Jesus

Et stort jordskjelv som rammet Kinas sørøstlige provins Sinchuan i forrige uke, har gitt kristne i provinsen uante muligheter til å vitne om Jesus gjennom den humanitære hjelpen de gir jordskjelvofrene. Nettopp i denne provinsen har de kristne vært utsatt for hard forfølgelse.

Jordskjelvet i forrige uke tok livet av minst 80 mennesker og hundretusener er blitt hjemløse. Etter jordskjelvet kom et et styrtregn med en intensitet og mengde, at regnet nå truer med å utløse en flom og jordskred som vil legge hele området øde. Mange av de som er rammet er traumatisert.

Global Baptist Response (GBR) har sendt store hjelpesendinger inn i området, som er distribuert via lokale kinesiske kristne. Når ofrene etter katastrofen gis praktisk hjelp, sørger også kinesiske kristne for å vitne om Jesus!

Sinchuan provinsen ble også rammet av et kraftig jordskjelv i 2008, hvor bildet er hentet fra. Global Baptist Response gjorde seg mange erfaringer etter dette skjelvet, og har trenet opp kinesere kristne til å håndtere nye jordskjelv og naturkatastrofer. Innen 24 timer er disse klare for innsats. Det blir lagt merke til av myndighetene og av lokalbefolkningen at de som hjelper dem, er de samme personene som kinesiske myndigheter har fengslet på grunn av deres tro! I praksis viser de nå hva troen på Jesus handler om.


Ingen kommentarer: