mandag, september 10, 2012

Navnet Jesus eller BAM?

Jeg har helt siden jeg ble en kristen i 1972 levd i den tro at det 'ikke finnes frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved' enn ved navnet Jesus. (Apgj 4,12) Jeg har også levd med den overbevisning at det kun er navnet Jesus, som hvert kne må bøye seg for: 'I Jesu navn skal derfor hvert kne bøye seg, i himmelen, på jorden og under jorden, og hver tunge skal bekjenne at Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære!' (Fil 2,10-11) Ja, Guds ord forteller oss at navnet Jesus er 'navnet over alle navn'. (Fil 2,9). Når jeg leser om de under og tegn som apostlene gjorde, så leser jeg at disse under skjedde på grunn av navnet Jesus.

Et godt eksempel på dette er den undergjerning som skjer når den lamme mannen ved Fagerporten i Jerusalem, blir helbredet. Apostlene sier til mannen:
'Sølv eller gull har jeg ikke, men det jeg har vil jeg gi deg: I Jesu Kristi nasareerens navn: Reis deg å gå!' (Apgj 3,6) Når de senere står anklaget for å ha utført dette helbredelsesunder, svarer de sine anklagere: 'Ved troen på Jesu navn har dette skjedd, for det navnet har gitt styrke til denne mannen som som dere både ser og kjenner. Den tro vi får gjennom dette navnet, har gitt mannen full førlighet igjen ...' (Apgj 3,16)

BAM
I et offentlig ordskifte med arrangøren av Todd Bentleys møter i Norge, Bjarne Bugge Solvik, har jeg spurt om Bentley's bruk av ordet 'BAM'. For de som har sett noen av videoene fra møtene i Lakeland, så bruker Todd Bentley dette ordet svært ofte. I sitt svar sier Bugge Solvik følgende:

'Bentley har sagt mange ganger at bam ikke har noen veldig åndelig betydning men brukes for å forløse Guds kraft slik Benny Hinn sier touch og Nathan Morris sier fire'.

Jeg klarer ikke å finne noe belegg i Den Hellige Skrift for en slik påstand. Det eneste navn og det eneste ord jeg kjenner som forløser Guds kraft, er navnet Jesus! At det skulle finnes et 'mantra', enten det er 'BAM' eller 'touch' eller 'fire' er Bibelen fullstendig fremmed. Og det hjelper i grunnen lite om andre gjør bruk av slike 'mantaer'. Hva blir det neste? 

Dessuten bruker jo Bentley dette 'BAM' svært mye - i hvert fall gjorde han det i Lakeland.

Troskap mot den overleverte troen
La oss holde oss til det som en gang for alle er blitt oss overlevert, og som er nedskrevet for oss i Bibelen. Da er vi på trygg grunn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Amen! Takk for at du skriver om dette! Det plager meg at denne mannen døper mennesker i Faderens, Sønnens og bam..? Og for meg ser det ikke akkurat ut som om det er Den Hellige Ånd de fylles med. Hjertet mitt brister for disse "minste små" som faller i hendene på noe som i mine øyne er en ulv i fåreklær.

Det er et gammelt triks av djevelen å holde seg nesten til sannheten. "Disse tegn skal følge dem som tror..." og "på fruktene skal man kjenne dem.." holder ikke mål, hvis ikke Jesu navn, og bare Jesu navn, også er en del av budskapet.

Jan Ove sa...

Det er bra at du tar opp dette Bjørn Olav, takk skal du ha. Jeg synes at vi i dag har en del "keiserens nye klær" forkynnere. Og det skjer "så mye" i møtene deres. Bl.a. i 2. Peters brev kap.2 står dette klart beskrevet.
La oss prøve alt på Guds Ord og holde fast ved gode, det som samstemmer med Ordet. Og så trenger vi alle de Gudommelige, Åndelige nådegavene i funksjon i legemet, "etter som det er gagnlig" (1.kor 12 v7).
Det største (under) som kan skje her på jorden er at en sjel blir født på ny av Guds ord og Den Hellige Ånd, og blir bevart. Det er et under som gir ringvirkninger her,og har evighetsverdi. Det var derfor JESUS kom.

Bjørn sa...

Amen! Sola Scriptura..skriften alene..Bentley og de andre falske lærerne som hinn og Copeland går utenfor bibelens rammer og underviser demonisk og det har ingenting med Jesus å gjøre..Det de driver med er ubibelsk og vranglære..Desverre er det mange melkedrikkende kristne som ikke klarer å gjennomskue bentley&co fordi Jesu navn blir nevnt her og der..Men er man i ordet vil man ned en gang se og kjenne disse falske profetene..å kalle den hellige ånd for "bam" er blasfemi og ikke noe annet enn show..Måtte den sanne og sunne lære feie over Norge og føde nye ekte modne disipler..

Bjarne Bugge Solvik sa...

Poenget her Bjørn er ikke å redusere navnet Jesus. Det finnes ikke frelse i noe annet navn. Det er ingen åndelig betydningi bam, det er ikke noe mantra. I karasmatiske kretser er det vanlig å overføre Den Hellige Ånd ved håndspåleggelse. Om en sier noe slikt som "ta imot Guds kraft"eller formøser Guds kraft ved å bruke et annet ord, er det troshandlingen som er poenget. Ikke om en sier bam eller ikke. Å vri dette til slik at en får intrykk av at Jesu navn reduseres blir helt feil. Ellers er ikke bam et navn og Todd Bentley har aldri døpt noen i bams navn. I et tilfelle har han utelatt "Den Hellige Ånd" når han døpte noen. Jeg har dette bekreftet fra Bentley selv.