onsdag, september 26, 2012

Og vips fikk Den norske kirke 125.000 nye medlemmer!

Kirkevekst ser ut til å være mange forskjellige ting. Den norske kirke har f.eks fått 125.000 nye medlemmer bare ved et pennestrøk!
Byråkratene i Den norske kirke har bestemt at føre opp nordmenn som bor i utlandet, som medlemmer.

Måten de gjør det på er særdeles spesiell: De 125.000 er beregnet på den måten at man regner med at det bor ca 143.088 norske statsborgere i utlandet. Av disse trekker departementet fra 8,2 prosent, siden det er 8,2 prosent utenlandske statsborgere i Norge. Og 4,4 prosent fordi dette er den delen av den norske befolkningen som er over 80 år, hvilket er gjennomsnittlig levealder. Tilbake står man med 125.000 nye medlemmer.

Hvordan hadde staten reagert om vi som tilhører andre kirkesamfunn hadde operert med 'omtrentlig' medlemstall? At vi hadde lagt til noen tusen medlemmer, og på den måten fått mer pengestøtte? Hadde det blitt oppfattet som svindel? Den romersk katolske kirke kunne f.eks si at de 200.000 uregistrerte polakkene i Norge er katolikker, og vips kunne de få mange titalls millioner i ekstra pengestøtte. Men slikt er ikke mulig for Den romersk-katolske kirke, men det er mulig for Den norske kirke!

Tvangsinnmeldt?
Og fortsatt er det slik at medlemsregisteret i Den norske kirke fungerer på denne måten: om foreldre som er kirkemedlemmer velger å ikke døpe sine barn, blir disse likevel ført inn i medlemsprotokollen! Frem til de er 18 år vil de stå som medlemmer av Den norske kirke, enten de vil eller ikke. Når de er 18 meldes de automatisk ut - i hvert fall er det det som sies.

Ingen kommentarer: