mandag, september 24, 2012

Pinsemenighet i Russland vant over myndighetene

Pinsevenner i delrepublikken Udmurtia i Russland, har vunnet over myndighetene i en vanskelig byggesak.
Skiftedomstiolen i Udmurtia har underkjent myndighetenes krav som var reist mot nybygget til menigheten Filadelfia (bildet)

I forbindelse med sluttinspeksjonen av det nye kirkebygget hadde de lokale myndighetene fremsatt en rekke krav på enda flere ting som måtte gjøres med bygget. Disse kravene var langt større og mer omfattende enn noen andre krav stilt til bygninger på denne størrelsen. Pinsemenigheten klaget på vedtaket, og nå har skifteretten avvist kravene fra de lokale myndighetene.

Delrepublikken Udmurtia ligger i den vestlige delen av det midtre-Ural, mellom elvene Kama og Vyatka. Avstanden fra hovedstaden Izhevsk i Udmurtia og Moskva er på 1325 kilometer. Republikken dekker et område på 42.000 kvadratkilometer, noe som utgjør 0.25 prosent av hele det veldige russiske riket. I vest og nord grenser Udmurtia til Kirov regionen, i øst Perm regionen og i sør Baskortostan og Tartarstan.

Det bor ca 1,6 millioner mennesker i Udmurtia, og det finnes fem store byer: Izhevsk med 654.000, Votkinsk med 104.000, Glazov med 106.000, Mozhga med 48.000 og Sarapul med 109.000.

Foto: Ljus i Öster.

Ingen kommentarer: