torsdag, september 06, 2012

SISTE: Pinsevenner i Moskva opplevde at menighetsbygget deres ble revet i dag

Med sjokk og vantro ble medlemmene av pinsemenigheten 'Hellige Treenighet' i dag vitne til at for dem ukjente bygningsarbeidere - støttet av politiet og frivillige - rev ned menighetslokalet deres i den østlige delen av Moskva i morgentimene i dag!

Nesten hele den treetasjes bygningen er revet ned. Menighetens medlemmer var hjelpeløse vitner til ødeleggelsen av deres møtelokale, som ble kjøpt for egne penger i 1995-1996. Menighetsbygget ligger i Kosino-Ukhtomsky distriktet av Moskva, og pinsemenigheten som eide det ble grunnlagt i 1979 av Serafim Marin. Han satt 18 år i sovjetiske fangeleire for sin tro. På slutten av 1970 tallet fikk menigheten myndighetenes godkjennelse som en frittstående pinsemenighet. Også i 1995 ble menigheten tvunget ut av sitt lokale.

Pastor for menigheten i dag, Vasilij Romanyuk, spør om russiske myndigheter ville ha tillatt at en ortodoks kirke ble revet på en slik måte som det som skjedde i dag. Rivingen av lokalet til den frie pinsemenigheten kan tyde på at russiske myndigheter nå vil innføre nye restriksjoner for frimenigheter. Det lover ikke bra.

La oss huske på å be for våre trossøsken som nå står uten menighetslokale.

Ingen kommentarer: