fredag, juli 12, 2013

Det blir bråk om du sier at Jesus er Herre!

Jeg vet ikke om noe forundrer meg lenger - likevel! I går hadde Dagen et oppslag som i hvert fall gjør at man stanser opp bittelitt.

Den finske innenriksminsteren, Päivi Räsännes (bildet), fra Kristligdemokratene, siterte Bibelen. Slikt blir det bråk av - også i Finland. Ordet innenriksministeren siterte var Apg 5,29: 'En skal lyde Gud mer enn mennesker'. Så sa Räsännes:

'En kristen person kan bli tvunget til å overveie å gjøre noe ulovlig om loven strider mot Bibelens ord'.

Slikt blir det bråk av! Men der er jo sant! Slike situasjoner vil oppstå nå og da, og da er det ingen tvil for en kristen. Han eller hun må sette Guds ord over et lands lover. En kristen har nemlig ikke keiseren som overhode, men Kristus.

Det interessante i saken er hvor kritikken kommer fra! Erkebiskopen for Den evangelisk-lutherske kirken i Finland, Kari Mäkinen, har kommet med en spesiell uttalelse. Hun understreker at innenriksministeren slett ikke uttaler seg 'på vegne av Kirken'. Men har ikke erkebiskopen lest sin Bibel?

Uttalelsene til Päivi Räsännes skal i følge Dagen ha ført til at så mange som 1000 personer har meldt seg ut av Den evangelisk-lutherske kirken i Finland!

Mer skulle altså ikke til! Da kan man jo spørre om hvem disse 1000 har som herre i sitt liv. Det kan ikke være Herren i hvert fall.

Ingen kommentarer: