torsdag, juli 11, 2013

Det muslimske brorskapet setter kirker i brann

Nå slår Det muslimske brorskapet til mot de kristne i Egypt. De gir dem skylden for det uføre de selv har kommet oppi.

3. juli ble den koptiske Hl.Georg-kirken i landsbyen al-Minya i det Øvre Egypt satt i brann. Det samme har skjedd med den evangeliske Saleh-kirken i Delga. Her ble også mange koptiske hjem og forretninger ødelagt av brann. To koptere ble skadet i forbindelse med disse brannene. I følge pastoren i Saleh-kirken, som så vidt klarte å komme seg ut av den brennende kirken gjennom taket, var det Morsi-tilhengere som er ute etter koptere som angrep dem. De utsettes hele tiden for trakasseringer fra representanter for Det muslimske brorskapet.

I følge denne pastoren bryter de seg inn i hjemmene til de koptiske kristne og terroriserer kvinner og barn. De trues med våpen, og tar med seg verdisaker de kommer over. Det gjelder både smykker og møbler. Pastoren for Saleh-menigheten kontaktet de egyptiske sikkerhetsstyrkene. De kom først dagen etterpå.

En annen muslimsk mobb har forsøkt å angripe den koptiske katedralen i Qena, men angrepet ble forhindret takket være hæren. Den Hellige Jomfruens kirke i Marsa har også vært angrepet, men også her klarte hæren å forhindre skader og at noen ble drept.

På bildet sees representanter for Det muslimske brorskapets Jihad.

Ingen kommentarer: