onsdag, juli 03, 2013

Mindre enn fem timer før det kan brake løs i Egypt

Når disse linjene skrives er det mindre fem timer før fristen går ut for president Morsi. Det er tid for å intensivere forbønnen for Egypt.

Avisen 'Egypt Independent' melder nå at politiet og hæren har intensivert sitt nærvær rundt Tahrir-plassen. Alle er bevæpnet. 16 mennesker ble drept i nattens demonstrasjoner i Kairo mellom demokrati-forkjempere og Morsi's støttespillere.

Det statseide nyhetsbyrået MENA melder at at sikkerhetsberedskapen er økt ikke bare på Tahrir-plassen, men også 6.oktober-broen og ved flere kjente gater i Kairo som Bab al-Louq, Qasr al-Aini og Simon Bolivar Square, som ligger i nærheten av den amerikanske ambassaden. På selve Tahrir-plassen finnes den største evangelikale kirken i Egypt. Be spesielt for den! Mange egyptere har søkt dit for hjelp den siste tiden, og mange roper til Gud i sin nød. Kirkebygget har også tjent som en 'frihavn' hvor skadede mennesker har søkt for å få hjelp under de forrige tumultene.

Egypts president har gitt et klart svar: Han akter ikke å bøye seg verken for ultimatumet fra hæren eller fra demokratiforkjemperne, og for kort tid siden meddelte en av hans aller nærmeste medarbeidere at Det muslimske brorskapet har planene klare om hæren griper inn. Dette kan bli et forferdelig blodbad.

Ingen kommentarer: