torsdag, juli 04, 2013

SISTE: Iransk pinseleder løslatt fra Evin-fengslet

Jeg skulle ønske jeg kunne bringe en slik gladnyhet som dette hver dag! Robert Asserian (bildet), pastor for Irans største persisktalende pinsemenighet i er blitt 'løslatt på betingelser' fra det beryktede Evin-fengslet i Tehran. Menigheten han er pastor for er imidlertid fremdeles stengt av myndighetene.

Robert Asserian er av av hovedlederne innen pinsesamfunnet Assemblies of God i Iran, og har en viktig rolle i den store vekkelsen som pågår i landet. Han ble fengslet 21. mai under en stor politiaksjon mot landets evangelikale menigheter. Den store menighetsveksten oppleves som en alvorlig trussel mot landets prestestyre.

Mohamat News, som er et nyhetsbyrå som drives av iranske kristne og aktivister, opplyser at de ikke har fremkommet noen opplysninger om hvorfor Asserian ble løslatt. Det virker som om det er snakk om en midlertidig løslatelse mot kausjon. Han har fått streng beskjed om at han ikke skal uttale seg til media. Det er heller ikke klart om han har fått tilbake noen av sine personlige eiendeler som ble konfiskert i forbindelse med arrestasjonen. Dette dreier seg om hans datamaskin og flere bøker.

Vi oppfordres til å be for pastor Asserians helsetilstand. Det foreligger ingen opplysninger om hvordan den er, men forbønnsbegjæret kommer fra mennesker som står ham nær.

Ingen kommentarer: