torsdag, august 24, 2017

Egypt: Kristne nektes å bruke eget lokale til gudstjeneste etter klage fra muslimer

Søndag 20. august hindret politiet i Ezbat Al-Forn, i Minya-provinsen i Øvre Egypt, kristne på stedet fra å gå inn i en bygning som i lengre tid har vært brukt til gudstjenestefeiring. Fader Botros Azeez, presten som reiser til Ezbat Al-Forn, hver uke for å feire gudstjeneste sammen med de troende på stedet, ble holdt tilbake av egyptiske sikkerhetsstyrker.

Det er International Christian Concern som melder dette.

Huset, som fungerer som en kirke, tilhører bispedømmet i Minya, og ligger i et nabolag hvor det bor bare kristne. Alt i alt 400 koptiske familier. Huset har vært brukt til kirke i mer enn fire år. Egyptiske myndigheter hevder på sin side at bygningen ikke er godkjent til gudstjenestelige formål. Det er lokale muslimer som ikke bor på stedet som har levert inn en klage på at de kristne, i et nabolag hvor det ikke finnes muslimer, feirer gudstjeneste i en bygning som den koptiske kirken selv eier! Og myndighetene gir etter.

La oss huske våre trossøsken i denne landsbyen i våre forbønner.


Billedtekst: Øverst: Kristne i landsbyen Ezbat Al-Forn sørger over at de ikke lenger har et sted hvor de kan feire gudstjeneste. Nederst: Fra feiringen av Marias himmelferd. Foto: Egypt Independent

Ingen kommentarer: