fredag, september 15, 2017

Kinesisk pastor ble nektet å delta på kristen konferanse i Hong Kong

Kinesiske myndigheter sørget for å utestenge en pastor fra å delta på en kristen konferanse i Hong Kong 12. september. Mer enn 1800 kristne deltok på konferansen for kristne arbeidere i fjor. Hvor mange som deltok i år er ikke kjent. Den gangen hindret myndighetene mer enn 100 kristne fra å delta.

Det er ChinaAid som melder dette.

Det var ved seks-tiden om morgenen 12. september at Wang Yi, som er pastor for menigheten "Det velsignede høstregnet", og hans kone, Jiang Rong, la ut på reisen fra Chengdu i Sichuan, for å delta på konferansen i Hong Kong. Politiet fulgte etter, og en time senere ble pastor Wang Yi stanset ved en tollstasjon og ble så innbragt til avhør hos politiet. Hans kone hadde reist en annen vei, og klarte å komme frem og delta på konferansen.

Etter avhør hos politiet fikk han så reise hjem. I forbindelse med arrestasjonen ba pastor Wang Yi om dokumentasjon fra kinesiske myndigheter hvor det fremkom at han var nektet å få delta på konferansen, og hvorfor. Noen slik dokumentasjon hadde ikke politiet, annet enn en ordre fra høyeste hold om å stanse pastor Wang Yi.

La oss be for pastor Wang Yi, hans kome, Jiang Rong, og våre forfulgte kinesiske trossøsken.

Ingen kommentarer: