fredag, oktober 06, 2017

Årsord 2017-2018

Ordet 'hellighet' er et vanskelig ord. Det forbindes med noe uoppnåelig, fremmed, som noe litt tungt på tungen. Likevel - Gud har lagt ned en hellighetslengsel i alle mennesker, og ber vi Den Hellige Ånd vil Han fordjupe den lengselen i oss. Fordi vi er skapt i Guds bilde er hellighet noe som også hører mennesket til.

En rett forståelse av den kristne tro er nemlig helt umulig om vi ikke forstår Guds helliget. En virkelig opplevelse av hvem Gud er får vi først når vi har vært i nærheten av Hans hellighet.

Jeg synes det er interessant at det første Jesus lærer oss om bønnen, handler om Guds hellighet. Først lærer Han oss å be til Far, og når vi har lært å henvende oss til himmelens og jordens skaper, som Far, lærer Han oss å be: "la ditt navn helliges."

Som mange av dere vet fylte jeg 59 år 30.september. Av gode, omtenksomme venner, fikk jeg et årsord i gave - 2.Tim 1,9. Det ordet skal rettlede meg alle dager frem til 30. september 2018. Derfor kommer jeg ganske sikkert til å vende tilbake til det med noen refleksjoner mange ganger her på bloggen. Akkurat nå er det ordet 'hellig kall' jeg har stanset ved.

Det ordet vil jeg gjøre et djupdykk i. Så får vi se om jeg ikke skriver noe om det etterhvert. Da vil jeg dele noen personlige erfaringer med hva et hellig kall er.

Nå vil jeg bare minne om at ordet 'hellig' fremkommer i ulike former hele 600 ganger i Bibelen. Det sier ikke så rent lite om dette ordet er viktig for Gud - og oss.

Men jeg kan si såpass at når Gud kaller mennesker for hellige så er det fordi adskilt fra synden og verden og utskilt for Gud.

Ingen kommentarer: