fredag, desember 01, 2017

25.000 evangeliske kristne sluttet opp om Jesus-marsjen i Buenos Aires

25.000 kristne sluttet opp om den årlige Jesus-marsjen i Argentina og marsjerte gjennom gatene i Buenos Aires tirsdag denne uken. De representerte over 100 evangeliske menigheter.

I år ble også 500 års jubileet for Reformasjonen markert, blant annet med en gudstjeneste ved Plaza del Congreso. I den forbindelse med det også bedt for de pårørende etter at en ubåt forliste forleden med 44 personer ombord - og det ble bedt for Argentina og dets styrende myndigheter.

Argentinas president, Mauricio Macri, uttalte i forbindelse med Jesus-marsjen at han satte pris på det arbeidet de evangeliske kirkene gjør og som han mener preges av 'kultur og solidaritet.'

Nettstedet Evangelical Focus melder at flere bar plakater hvor man etterlyste større religionsfrihet. Argentina regnes som et katolsk land. Det er uenighet om hvor mange katolikker som finnes i landet. Noen mener at 70 prosent av befolkningen er romersk-katolske, mens andre mener at så mange som 90 prosent er det. CIA Factbook mener å kunne slå fast at mindre enn 20 prosent av disse er praktiserende katolikker. Siden 1980-tallet har det vært en sterk vekst blant evangelikale kirker. De utgjør nå 7,9 prosent av befolkningen. Veksten er størst blant pinsevennene.

Første gangen Jesus-marsjen ble arrangert i Argentina var i 1994.

Ingen kommentarer: